Pohja:

175 g kaurakeksejä

75 g margariinia


Täyte:

6 kpl liivatelehtiä

5 dl Flora vispiä

400g maustamatonta tuorejuustoa

2 dl sokeria

1 tl vaniljasokeria

3 rkl viskiä

1,5 dl kuumaa kahvia


Koristeluun:

n. 50 g kahvipapumakeisia


Murenna keksit käsin tai monitoimikoneessa pehmeän margariinin kanssa. Laita leivinpaperi irtopohjavuoan ( halkasija n. 24 cm) pohjalle ja laita reunat vuokaan kiinni, niin että paperi jää väliin.  Painele keksiseos vuoan pohjelle tiiviiksi kerrokseksi.

Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen. Keitä kahvi valmiiksi. Vaahdota vispikerma. Lisää joukkoon tuorejuusto, sokerit ja viski. Purista liivetalehdistä vesi pois ja sulata ne  kuumaan kahviin. Lisää vähän jäähtynty kahviseos vaahtoon ohuena nauhana  samalla sekoittaen. Kaada seos keksipohjan päälle. Laita kakku jääkaappiin  hyytymään  vähintään neljäksi tunniksi, mieluiten yön yli.

Irroita kakku veitseä apuna käyttäen vuoan reunoilta. Avaa irtopohjavuoka ja siirrä kakku tarjoiluastialle. Koristele vielä kahvipapumakeisilla!

 

´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´

Meillä tehtiin tämä kakku kolmen hengen yhteistyönä, joten se oli hyytymässä noin puolessa tunnissa. Helppoa ja nopeaa, vaikkei liivatetta oltu ennen käytettykään. Kekseinä käytettiin Vanajan kaurakeksejä, tuorejuustona Crème Bonjouria ja makeisina purkillinen (54g) Meiran Mokka Suklaapapuja. Emme punninneet keksejä vaan laitoimme noin puolet 500 g:n pussista ja nippanappa riitti pohjaksi (vuoan halkaisia 25cm). Viskiä laitettiin 0,5dl.

Hyydytimme kakun pikku pakkasessa pihalla, koska se ei mahtunut jääkaappiin ja oli hyvin hyytynyt jo neljän tunnin päästä.  Viskin maku oli voimakkaampaa seuraavana päivänä. Kakun reunoista voisi saada tasaisemmat, jos laittaisi leivinpaperia renkaaksi myös vuoan reunoille.

Oli tosi hyvää...tekijöiden mielestä parasta kakkua ikinä Kieli ulkona

Mielessä jo viritelmät pääsiäistä varten...


Alkuperäinen ohje täältä!