250 g voita
2 kananmunaa
10 dl vehnäjauhoja
2 tl soodaa
Kiehauta siirappi, sokeri ja mausteet. Lisää seokseen voi ja anna sen sulaa välillä sekoittaen. Anna seoksen jäähtyä ennenkuin lisäät joukkoon munat ja vehnäjauhot, joihin sooda on huolellisesti sekoitettu. Anna taikinan kovettua viileässä paikassa seuraavaan päivään.
Taikinan käsittelyä voi helpottaa ottamalla sen kylmästä huoneenlämpöön vähäksi aikaa ennen leipomisen aloittamista.
Kaulitse taikina ohueksi levyksi jauhoja apuna käyttäen ja ota muotilla piparkakkuja. Taikinan voi siirtää välillä kylmään, jos se alkaa mennä liian pehmeäksi.
Paista piparkakut 200°C :ssa 5-10 minuuttia piparkakkujen paksuudesta ja koosta riippuen.
**************
Itse tein kaksinkertaisen annoksen taikinaa ja silti melkein kaikki piparit on jo syöty. Koristelemaan en ole vielä ehtinyt. Ostin sitävarten jo elintarvikevärejäkin: punaista (nestemäistä), keltaista ja sinistä, joita löysin vain jauheina.
Eli jos jollain on vinkkejä noiden kiinteiden värien
käytöstä otan mielellään vastaan neuvoja
kommentteissa : )
Kommentit