Tässäpä kuva synttärikakusta. Kermavaahdon (vispikermaa, maitorahkaa, sokeria ja sinistä elintarvikeväriä) laitossa tuli kiire, joten se ei ole mitenkään nätin näköinen.

1260500.jpg

KAKKUPOHJAT
(ohjeet www.amoriini.com)

Peruskakkupohja (10-15 hengelle)

4 munaa
1 1/2 dl sokeria
1 1/2 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta

Saadaksesi hyvän vaahtotaikinan vatkaa ensiksi munat vaahdoksi ja lisää sokeri myöhemmin. Anna seoksen vaahtoutua hyvin. Yhdistä kuivat aineet keskenään ja lisää siivilöiden taikinaan.

Kaada taikina voideltuun ja jauhotettuun tasapohjaiseen kakkuvuokaan (halkaisija noin 24 cm). Paista 175-asteisessa uunissa alatasolla noin 35 minuuttia.


Suklaakakkupohja (10-15 hengelle)

4 munaa
1 1/2 dl sokeria
1 1/2 dl vehnäjauhoja
2-3 rkl kaakaojauhetta
1 tl leivinjauhetta

Saadaksesi hyvän vaahtotaikinan vatkaa ensiksi munat vaahdoksi ja lisää sokeri myöhemmin. Anna seoksen vaahtoutua hyvin. Yhdistä kuivat aineet keskenään ja lisää siivilöiden taikinaan.

Kaada taikina voideltuun ja jauhotettuun tasapohjaiseen kakkuvuokaan (halkaisija noin 24 cm). Paista 175-asteisessa uunissa alatasolla noin 35 minuuttia.

''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''

Tein pohjat näillä ohjeilla, mutta uuninpellille kakkuvuoan sijasta. Leikkasin pohjat kahtia ja nostelin päällekkäin eli näin tuli neljä kerrosta. Väliin tein suklaamousse- ja vaniljakiisselijauheesta täytteet. Laitoin vuorotellen vaalean- ja suklaapohjan, mutta unohtui sitten ottaa kuva kakkupalasta.