1195403.jpg

Pippurikanaa salaattipedillä
1 annos

1 kananpojan pippuripihvi (Kariniemen)
öljyä
erilaisia salaatteja esim. kiinankaalia, jäävuorisalaattia
kurkkua
paprikaa
valmista perunasalaattia

1 tomaatti
2 viipaletta mozzarellaa
kuivattua/tuoretta basilikaa
mustapippuria
suolaa

maustamatonta jogurttia
mausteita oman mielen mukaan

''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''


Paistoin pihvin pannulla pienessä määrässä öljyä. Pilkoin kiinankaalin ja revin jäävuorisalaatin pieniksi paloiksi ja asettelin lautaselle alimmaiseksi. Leikkasin paprikasta kaksi kukanmallista palaa ja kurkkua viipaleiksi. Kurkku oli osittain kuorittu. Asetin tähdenmuotoiseen piparkakkumuotin sopivaan kohtaan lautasta salaatin päälle ja täytin sen valmiilla perunasalaatilla. (Kannattaa painella tiiviiksi, että kuviosta tulee mahdollisimman selvä.)

Leikkasin tomaatin halki ja laitoin päälle viipaleen mozzarellaa sekä basilikaa, mustapippuria ja hieman suolaa. Lämmitin tomaattipalat mikrossa niin, että mozzarella suli.

Leikkasin pihviin viillot ja nostin sen sekä mikrossa olleet tomaattipalat salaatinpäälle.

Tein kastikkeen maustamattomasta jogurtista, johon sekoitin currya, mustapippuria ja yrttisuolaa.

'''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''

Laitoin kastiketta annoksen päälle, mutta sitä ei olisi välttämättä tarvinnut, sillä salaatti oli muutenkin "mehukasta". Pihvi oli mielestäni liiankin pippurista, vaikka itselläni on tapana tunkea paljon mustapippuria joka paikkaan eli huuhtelisin/pyyhkisin marinadista osan pois seuraavalla kerralla.

Salaattia voi keventää käyttämällä rasvatonta jogurttia ja kevytversioita mozzarellasta ja perunasalaatista. Tietenkin ne voi jättää myös kokonaan pois!