Kakku ja leivokset
Kääretorttupohja (ohje Myllyn Paras-reseptivihko):
Kääretorttupohja (ohje Myllyn Paras-reseptivihko):
4 munaa
1dl sokeria
1,5 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
Vatkaa munat vaahdoksi sokerin kanssa. Sekoita vehnäjauhot ja leivinjauhe ja lisää ne sekoittaen vaahtoon. Kaada taikina leivinpaperin päälle uunipellille ja paista 200 asteessa uunin keskitasolla noin 10 minuutin ajan. Kumoa kypsä pohja sokeroidulle leivinpaperille ja anna jäähtyä.
Kostutin kakun veteen sekoitetulla vadelma-mustikkakeitolla ja väliin laitoin kaupan puolukkahilloa. Päällä valkoista ja itse siniseksi värjättyä marsipaania. Käytin noin puolet kääretorttupohjasta kakkuun, sillä halusin tehdä pienen kakun. Tein pohjasta myös muutamia leivoksia. Näitä en kostuttanut, laitoin vain väliin hilloa. Marsipaania meni vajaa pötkö (pötkö=250g). Kakusta tein 3-kerroksisen ja leivoksista 2-kerroksisia.
Kommentit